måndag 9 november 2009

Lyckad kristallnattsmanifestation


Det blev en stor uppslutning på både kommunfullmäktiges och Tolerans Hässleholms kristallnattsmanifestationer. Drygt hundra personer slöt upp och lyssnade till skolprästen Urban Hagbergs finstämda tal i Kulturhusets foajé kl 1800. Där han bland annat påpekade att medmänniskorna är så många fler än motmänniskorna.

Därefter vidtog ett fackeltåg upp till kyrkan där kommunfullmäktiges manifestation avslutades.







kl 1900 började Tolerans Hässleholms manifestation på ett regnigt stortorg. Kim höll inledningsanförandet och hälsade alla ca 50 mötesdeltagare välkomna.

Gustav Fridolin fd riksdagsledamot för Miljöpartiet var vår huvudtalare och höll ett värmande tal i ösregnet. Gustav talade om intoleransen och rasismen som sprids här i Sverige och gjorde även en liten utvikning om Sveriges mörka rasistiska historia.

Vi samlade in en del pengar till fortsatt verksamhet och delade ut kontaktlappar. Sydnytt var på plats och direktsände ett inslag med Gustav Fridolin och Johan Lindman.

50 antirasister på ett regnigt torg en måndagskväll i november i Hässleholm får betraktas som lyckat. Det här gör vi om nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar